Öt újdonság ami az EMUI 10-zel fog érkezni

emui-10-cover

Pár nappal az EMUI 10 leleplezése előtt kaptunk néhány promóciós képet az Android Q mellé érkező új kezelőfelületről.


Augusztus 9-én a Huawei Fejlesztői Konferenciáján fogunk megismerkedni az új EMUI-val. Az új felület számos újítást fog magával hozni, a HuaweiCentral-nak köszönhetően pedig most promóciós képeket is kaptunk az EMUI 10-hez. A kiszivárgott képeken a vizuális elemek jelentős változásait figyelhetjük meg. A promóciós képek alapján az új felhasználói felületben elvileg mindenütt észrevehetünk majd valami újat. A képek szerint a galériába is jelentős változásokon esik át. Az új felületnek köszönhetően több animációval fogunk találkozni, és a teljesítmény is jobb lesz a videók lejátszásakor és a játékok során. A fentieken kívül persze más, egyéb jelentős újításokra is számíthatunk az EMUI 10-ben.

A Huawei az elmúlt évek során egyre tökéletesebbre fejlesztette a rendszert, biztosak vagyunk benne, hogy ezúttal sem fogunk csalódni.  A CPU és GPU Turbo újabb verzióival biztosan találkozni fogunk a 10 főverziószámú EMUI-ban, illetve új AI funkciókat is kapunk. Csak tisztázásképpen, az EMUI 10 Android Q alapú lesz. Egy Reddit bejegyzés már megemlített 16 Huawei mobilt, melyekre jönni fog az Android 10 és az EMUI 10. Persze ezt a listát hivatalosan még senki nem erősítette meg.

Elvileg a P30 Pro, P30, Mate 20, Mate 20 Pro, Porsche Design Mate RS, P30 Lite, P Smart 2019, P Smart+ 2019, P Smart Z, Mate 20X, Mate 20X 5G, P20 Pro, P20, Mate 10 Pro, Mate 10 Porsche Design, Mate 10, Mate 20 Lite biztosan megkapja az EMUI 10-et, ezzel együtt pedig az Android Q-t is. Mivel leginkább csúcsmodellekről, vagy azokhoz köthető gyengébb változatokról van szó, így nem kizárt, hogy ezekre valóban érkezik az új rendszer.

Egy másik forrás szerint, ami mondhatni azért elég hiteles lehet, mivel a Huawei China fejlesztő oldaláról van szó, a következő 5 újítás biztosan benne lesz az EMUI 10-ben:

  • A felhasználói felületi elemek tervezésének és hatásainak osztályozása
  • Galéria tartalomkezelése és válogatása
  • Video csengőhangok (valószínűleg csak csiszoltak rajta valamit, mert ez a szolgáltatás már elérhető az EMUI előző verziójában)
  • Új testreszabási lehetőségek a téma, a háttérkép és a betűkészletek számára
  • A rendszer animációkkal, játékokkal és videolejátszással kapcsolatos szolgáltatások fejlesztése

1 hozzászólás

Comments are closed.