Pénztárcabarát mobil érkezett a Samsungtól

Egy újabb taggal bővült a Samsung M-szériája, a Galaxy M01s névre keresztelt készülék, szerény hardvereket, de korrekt árcédulát kapott. 

A dél-koreaiak újdonsága egy belépő szintű telefon, persze a kínai gyártók körében akad ennél jobb vétel is, de ha valaki egy olcsó Samsungot szeretne, mindenképp érdemes számításba venni a Galaxy M01-et. Viszonylag vastag kávák szegélyezik a 6,2 hüvelykes Infinity-V LCD kijelzőt, a panel felbontása HD+, ami mellé 19:9-es képarány társul.

A képernyő felső sávjának közepén lévő előlapi kamera felbontása 8 megapixel, a hátlapon pedig egy 13+2 megapixeles duó áll rendelkezésünkre. Kellemes meglepetés, hogy az ujjlenyomat olvasó is belefért a büdzsébe, persze nem a kijelzőbe épített megoldás, hanem az olcsóbb hátlapi verzió. A motorháztető alatt MediaTek Helio P22-t találunk, ami mellé 3 GB RAM-ot és 32 GB bővíthető tárhelyet pakolt a Samsung.

Az akkumulátor kapacitása 4000 milliamperóra, gyorstöltés nincs és sajnálatos módon a kissé elavult micro USB porton keresztül ejthetjük meg a töltést. A rendszer sem a legfrissebb, One UI 1.1 felhasználói felületet kapunk Android 9 alapokon, de előbb-utóbb érkezik az Android 10, majd idővel az Android 11 is a mobilra.M01s

Nem túl sok különbség van egyébként a Galaxy M01s és az előző hónapban bemutatott Galaxy M01 között. A rendszerchipen és az előlapi kamerán variált egy kicsit a Samsung, a többi specifikáció változatlan. Az M01s egyébként első körben Indiában kerül majd forgalomba, ott 41 ezer forintnak megfelelő összeget kérnek érte, a nemzetközi forgalmazásról még nem érkezett hír.