Qualcomm processzorral jöhetnek a jövőben a Huawei mobilok

snapdragon-cover

Kínából származó hírek szerint a Qualcomm-nak engedélyezték a Huawei-jel való kereskedést, így nincs kizárva, hogy Snapdragon CPU-val érkezhetnek a jövőben a Huawei mobilok.

gsmring_webshop_banner

A Huawei az USA szankciói miatt nem tudja legyártatni a házon belüli tervezésű Kirin lapkáit. Ezért a vállalatnak a korábban bevált gyártók helyett más cégekhez kell fordulnia, hogy a nélkülözhetetlen komponenst pótolni tudják. Jelenleg a MediaTek az egyetlen rendszerchip beszállítója a Huawei-nek, de úgy tűnik, hogy ez hamarosan változni fog. Kínai források szerint ugyanis a Qualcomm engedélyt kapott arra az Egyesült Államok kormányától, hogy kereskedhessen a Huawei-jel. Azonban a forrás kitér arra is, hogy a Qualcomm nem képes ellátni a világ egyik legnagyobb telefon gyártóját. Ez csak úgy fog menni nekik, ha beigazolódik az a pletyka, hogy a Huawei megválna az almárkától a Honortól.

A napokban ugyanis villámgyorsan kezdett el terjedni az a hír, hogy a Huawei 15 milliárd dollárnak megfelelő összegért eladná a Honor-t. Ha ez valóban így lenne akkor a Qualcomm képes lenne ellátni processzorokkal a Huawei-t. Viszont a fentieket egyelőre erősen ajánlott még csak pletyka szinten kezelni, mivel megerősítés egyik vállalat részéről sem érkezett azzal kapcsolatban, hogy a Qualcomm valóban szállít majd a Huawei-nek. A Honor eladásával kapcsolatban is elég zavarosak az információk, de egy kínai forrás szerint még a héten megtörténik az adás-vétel.

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.