Red Magic 5S: nagyobb a füstje, mint a lángja

Nem igazán tiszta, hogy mi értelme volt kiadni a Red Magic 5S-t Snapdragon 865-tel, amikor a már valamivel erősebb Plus verzió is a piacon van. A tárhely ugyan UFS 3.1-es lett és az LPDDR5-ös memória is elérhető minden konfigurációban, de ettől még nem lesz jó vétel a mobil.

Kicsit olyan, mintha nem lenne tisztában a piaci helyzettel a Nubia és lemaradtak volna a Snapdragon 865+ bemutatójáról. Pedig már két konkurens készülék is (ROG Phone 3 és a Lenovo Legion Duel) érkezett a Qualcomm új lapkájával. Inkább úgy voltak vele, hogy kihozzák a maximumot a sima Snapdragon 865-ből, az akítv léghűtéses rendszer mellé egy ICE Ag fantázianevű hűtőrendszert pakoltak.

Akinek még megmaradt valami a kémia órából valószínűleg kitalálta, hogy a dolognak az ezüsthöz van köze. Sokkal jobb hőelvezető képességgel rendelkezik az ezüst, mint az általában erre a célra használt réz. Drágább is, de ilyen kis felületek esetében azért nem kell belőle sokat felhasználni.

Nem vitte túlzásba a Nubia, sok változás tényleg nincs a márciusban debütált Red Magic 5G-hez képest. Kaptunk egy új színt, ami Sonic Silver néven jött, ezt leszámítva a dizájn gyakorlatilag változatlan.

A 6,65 hüvelykes AMOLED panelhez nem nyúltak és a kamerák tekintetében sincs változás. Az alapmodell 8/128 GB tárhellyel jön 160 ezer forintnak megfelelő jüanért, de választhatunk 12/256 GB-os és 16/256 GB-os variánst is természetesen némi felár ellenében. Ezen a vonalon van talán az egyetlen előrelépés, a tárhely már UFS 3.1-es a memória pedig LPDDR5. A 4500 milliamperórás akkumulátor kapacitás és az 55W-os kábeles gyorstöltés változatlan. Amit talán még érdemes kiemelni, hogy az Android 10 alapú GameSpace kezelőfelület is kapott néhány új funkciót, ilyen a kis ablakos alkalmazáskezelés játék közben és rendszer sokkal részletesebben testreszabható mint korábban.

Külön kiegészítőként lesz megvásárolható a Cool Dock nevű kis masina, ami lényegében egy külső, USB C kimenetre csatlakoztatható ventilátort takar. Ennek az ára 7500 forintnak megfelelő összeg. A Nubia Red Magic 5S szeptembertől Európában is felkerül majd a boltok polcaira, valamivel drágábban mint Kínában.