Rövid idő alatt megadja magát a Motorola Razr

A Galaxy Fold csúfos startja után, minden hajlítható mobil esetében felmerül a kérdés: vajon meddig fogja bírni? Amerikában már elérhető a Motorola Razr, és több tesztelő már kézhez is kapta a különleges kagylótelefont. A CNET pedig rögtön egy tartóssági teszttel esett neki a Razr-nak.


A Galaxy Fold bemutatását követően a Samsung közzétett egy videót, amin azt láthatjuk, hogyan tesztelték laboratóriumi körülmények között a készüléket. A dél-koreaiak hivatalos közleménye szerint akár 200.000 nyitásnak/összecsukásnak is ellenáll a Fold, ami egy 5 éves időszakra levetítve napi 109 hajlításnak felel meg. A SquareTrade által készített FoldBot gépen egy hasonló tesztnek vetette alá a CNET a Motorola Razr-t, a cél 100.000 hajlítás lett volna, de a mobil csak 27.000-et bírt.

Érdekes módon nem a kijelző adta meg magát, hanem a hajlításért felelős mechanizmus. Ettől persze még használható az eszköz, csak már nem úgy mint új korában, mivel nehezebb összecsukni. A GSMarena egy tanulmány alapján arra hivatkozik, hogy az amerikaiak naponta 52 alkalommal használják a telefonjukat, a 27.000-es számot figyelembe véve ez azt jelenti, hogy nagyjából másfél év után adja meg magát a Razr. Ennek tudtában 1500 dollárért (463.000 Ft) nem biztos, hogy megéri beruházni rá.

Van még egy másik nagy gond a mobillal, az AndroidCentral szerint átlagos használattal kb. 13 órát bír az akkumulátora, mondjuk a 6,2 hüvelykes kijelző mellett egy 2510 milliamperórás teleptől nem is kell túl sokat várni.