Sajtóképeken a méregdrága Galaxy Z Fold 2

Már csak néhány nap van hátra a Samsung új csúcsmobiljainak bemutatójáig, augusztus 5-én ismerkedhetünk meg a Galaxy Note20, Note20 Ultra-val és Galaxy Z Fold 2-vel, utóbbiról most néhány jó minőségű sajtófotó is kiszivárgott.

A dizájn egyébként kísértetiesen hasonlít a Note20 mobilokéra. A kamerarendszer kialakítása gyakorlatilag ugyanaz. Szerencsére a külső kijelző már teljesen kiér majd a szélekig, nem olyan kicsi lesz mint az előző generáció esetében. A panel mérete állítólag 6,23 hüvelyk, a belső megjelenítő pedig 7,7 hüvelyes lehet.

Utóbbi támogatni fogja a 120 Hz-es képernyőfrissítést, egyébként mindkét képernyőnél Super AMOLED technológiát használ a Samsung. A külső képernyő felső sávjában lévő szelfikamera felbontása 10 megapixel, a hátlapra 12+64+12 megapixeles modulok kerülnek. Elvileg csak 512 GB-os kiszerelésben lehet majd megvásárolni a készüléket, a motorháztető alatt az 5G képes Snapdragon 865+ dolgozik majd.

A kialakítás miatt túl hosszú üzemidőre biztosan nem kell számítani, a készülékben lévő akkumulátorok teljes kapacitása 4356 milliamperóra és támogatott a 15W-os vezeték nélküli gyorstöltés. Mystic Bronz és Mystic Fekete színekben lesz megvásárolható a Galaxy Z Fold 2 a bemutató után, nagyjából ugyanazon a 2000 dolláros áron, mint az előző generáció.