Snapdragon 855 Plus-szal jött a Nubia Red Magic 3S

red-magic-3s-cover

Már a Snapdragon 855+ lapka bejelentésekor jelezte a ZTE a Nubia Red Magic 3S érkezését, a készülék a mai napon bemutatkozott és egész jó árcédulát kapott.


Épp tegnap láthattunk egy érdekes hírt a ma debütáló Nubia Red Magic 3S-ről. A mobil ugyanis AnTuTu-ban 510.496 pontot szerzett, ami egy kimagasló eredmény. A 3S-en apróbb változásokat eszközölt az alap Red Magic 3-hoz képest a ZTE. Első körben a Red Magic 3 Snapdragon 855 rendszerchipjét lecserélték Snapdragon 855 Plus-ra. Ezen kívül egy 256 GB-os UFS 3.0-ás tárolót kapott az eszköz, illetve egy újratervezett ventilátorral is kiegészítették a benne lévő folyadékhűtéses technológiát.

red-magic-3s-2

A megjelenítő 6,65 hüvelykes, melyhez Full HD+ felbontás társul 19,5:9-es képarány mellett. Illetve a képfrissítés is 90 Hz, igaz ennél a konkurens ROG Phone 2 többet tud, de hát nem egy árkategória a kettő. Rendszermemóriából 8 vagy 12 GB-os változatban tudjuk beszerezni a Red Magic 3S-t.

red-magic-3s-3

Akárcsak a többi gamer mobil, a Red Magic 3S sem túl erős kamerás fronton. Az előlapon lévő felső kávában egy 16 megapixeles szelfi kamerát találunk. A hátlapon pedig csak egyetlen 48 megapixeles kamera van, ez a Sony IMX586-os szenzora. A főkamera felett a hátlapon helyezték el a vakut. Ez alatt van az készülék újonnan kialakított légtelenítője. A bemutatón elmondták, hogy ennek köszönhetően nagymértékben sikerült javítani a 3S hűtőrendszerét és akár 18 fokkal is csökkenhet a processzor hőmérséklete.

Dizájnban nagyon hasonlít elődjére a Red Magic 3S. A hátlapon lévő Y kialakítás ezúttal is megmaradt, illetve az ujjlenyomat olvasó is ugyan azt az alakot kapta. Sajnálatos módon az akkumulátor kapacitásában nem történt előrelépés. Maradt az 5000 mAh-s modul, amit 27W-os gyorstöltéssel tudunk táplálni. Android 9 Pie rendszerrel és RedMagic OS 2.1 kezelőfelülettel átszámítva 125 ezer forintért szerezhető be Kínában a 3S. Mivel az előző generációt is meg lehet vásárolni Európában, ezért nagy rá az esély, hogy a 3S is beszerezhető lesz.