Teljesen új rendszerchippel érkezik a Huawei Nova szériájának két tagja

A Huawei Nova széria bemutatóját várhatóan két nap múlva tartják. Úgy hírlik a sorozat összesen négy mobilból fog állni, ezek közül kettő felsőkategóriás a másik kettő pedig középkategóriás masina lesz. 


A Huawei és Honor készülékeknél a csúcsmodellek kivétel nélkül Kirin 980 lapkával szoktak jönni az elmúlt hónapokban, nem lesz ez másként a Nova 5 és a Nova 5 Pro esetében sem. Viszont a legfrissebb pletykák szerint a Nova 5i és a Nova 5i Pro-nál van egy pozitívnak mondható változás. Korábban azt lehetett hallani, hogy Kirin 710 lapkával érkezik az említett két modell, mint most kiderült egy teljesen új 7 nanométeres lapka kerülhet beléjük a Kirin 810. Nevéből a névből nem nehéz kitalálni, ez már a Kirin 710 folytatása.

A generációváltásnak pont ebben a hónapban érkezett el az ideje, hiszen a Kirin 710 tavaly júniusban jelent meg, akkor a Nova 3i-ben elsőként. Kínai források szerint az új chipset kettő darab Cortex-A76 és hat darab Cortex-A55 magból fog állni, a grafikai vonalon pedig Mali-G52 GPU tevékenykedik majd benne. Az eddigi infók alapján a Kirin 810-al debütáló Nova 5i és Nova 5i Pro műanyag hátlappal és dual kamerákkal fog érkezni, az előlapon a kijelző felső sávjában szenzorsziget, a megjelenítő körül viszonylag vastag kávák vannak.

A Nova 5 és Nova 5 Pro nem csak belül, hanem kívül is jelentősen eltér majd a két kistesótól. Ez már az anyaghasználatnál is észrevehető, a burkolat fémből és üvegből készül, a hátlap színátmenetes lesz. A Nova 5 előlapi kamerája a kijelző bal oldalán kap majd helyet, a Nova 5 Pro esetében pedig szenzorcseppes dizájnra lehet számítani.A másik oldalon mindkét készüléknél négy darab kamera várható és a kiszivárgott rendetek alapján az ujjlenyomat olvasót már a megjelenítőbe integrálták. Sajnos a Nova 5 mobiloknak itthon nincs relevanciájuk, pedig biztosan népszerűek lennének hazánkban is. Ettől függetlenül a két gyengébb modellben lévő Kirin 810-el biztosan fogunk mi is találkozni.