Továbbra is vezet a Samsung Európában okostelefon eladások terén

chinese

A napokban megjelentek az előző negyedévi eladási eredmények, amikből kiderült, hogy a Samsung továbbra is magasan vezeti a piacot. Mutatjuk az eredményeket.

Néhány napja már beszámoltunk nektek arról, hogy a 2022 Q2-es negyedévben összességében csökkentek az okostelefon piac eladásai, viszont a nagyobb gyártók, mint például a Samsung növekedni tudtak, az előző negyedévhez képest.

Ha az európai piacot vesszük figyelembe, akkor ugyan ez a görbe látható eladások tekintetében, itt is inkább a kínai márkák szorultak vissza.

Forrás:Counterpont

Az első helyen továbbra is a Samsung áll, akik 9%-al tudták növelni az eladásaikat az előző évhez képest, ami azt jelenti, hogy összesen 13 millió darab okostelefont szállítottak le az öreg kontinensen. A második helyen az Apple szerepel, akik 3%-ot tudtak növekedni, ami azt jelenti, hogy 9,6 millió darab készüléket adtak el.

A harmadik helyen továbbra is a Xiaomi szerepel, viszont ők 39%-os csökkenést könyvelhettek el maguk mögött, ami nagyon soknak mondható. A negyedik helyre az Oppo csúszott be, de annak ellenére is, hogy több piacon is nemrég jelentek meg Európában, 26%-os csökkenést mutatott. Az ötödik helyen pedig a Realme szerepel, ami a kínai márkák közül növekedni tudott, így összesen 2,1 millió darab okostelefont tudtak leszállítani.


Forrás