Továbbra is vezeti az okostelefon piacot a Samsung

s22 ultra

A napokban hivatalosan is megérkeztek a tavalyi évi eredmények, amik megmutatják, hogy melyik gyártó, mennyi okostelefont tudott leszállítani. Mutatjuk a részleteket ezzel kapcsolatban.

A napokban megjelent eredmények szerint továbbra sem változott meg nagyon az a lista, ami az okostelefon eladásokat mutatja meg, a Samsung továbbra is töretlenül vezeti az éves eladásokat.

Persze azt meg kell jegyezni, hogy a 2022-es év negyedik időszakában az Apple szállította le a legtöbb készüléket, de ez egyáltalán nem meglepő, ugyanis ebben az időszakban került piacra az iPhone 14 széria.

A Canalys adatai szerint az eredmények szerint a Q4-es időszakban a 2021-es évhez képest 17%-kal kevesebb eladás történt, ha pedig ezt az egész évre vetítjük ki, akkor 11%-os csökkenést vehetünk észre, így az éves eladott mennyiség 1,2 milliárd darab okostelefonra csökkent.

Az elemzők azt jósolják, hogy az idei évben is hasonló lehet a helyzet, tehát növekedésre nem számíthatunk, hiszen az emberek a jelenlegi gazdasági helyzet miatt megpróbálnak odafigyelni arra, hogy mire költenek.

A 2022-es évben a Samsung a piac 22%-át uralta, ami cégen belül 2%-os növekedést jelent az előző évhez képest, a második helyen álló Apple pedig 19%-os részesedést ért el, ami a 2021-es évhez képest szintén 2%-os növekedést jelent. Ez a növekedés jól láthatóan a kínai gyártók kárára történt meg. A harmadik helyre a Xiaomi ért oda, ők 13%-os arányt értek el, ami azt jelenti, hogy 1%-al csökkent az eladásuk. A negyedik helyre az Oppo az ötödik helyre pedig a Vivo ért oda, ahol szintén csökkenést tapasztalhatunk.


Forrás