Úgy tűnik kilép a mobilpiacról az LG

Az LG mobilos részlege évek óta veszteséges és már többször felmerült, hogy a kisebbik dél-koreai gyártó befejezheti pályafutását a piacon. Most úgy tűnik ez hamarosan bekövetkezhet.

Ugyan a napokban az LG kommunikációs vezetője egy közleményben cáfolta, azokat a híreket, hogy a cég kilépne a mobiltelefonok piacáról, egy frissen kiszivárgott belsős levél ellentmond ennek az információnak. Ezt az üzenetet állítólag Kwon Bong-seok, az LG vezérigazgatója írta és arról beszél benne, hogy az elmúlt öt évben 4,5 milliárd dolláros veszteséget könyvelt el a mobilos szekció, ezért komoly változásokra lehet számolni az elkövetkezendő időszakban. A végleges döntést állítólag még nem hozták meg, de minden számítást figyelembe vesznek, az is előfordulhat, leépítik, eladják vagy megszüntetik a részleget – áll a vezető levelében.

lg-wing-cover

A vállalat az elmúlt hónapokban mindent megtett, hogy nyereségessé tegyék a mobilos szekciót, de az LG Velvet és a Wing sem hozta azt a sikert amit vártak, a G és a V széria pedig továbbra sem népszerű. Az idén érkező LG Foldable a magas ára miatt pedig biztos nem fog eladási rekordokat dönteni, ha a fenti hírek igazak, akár az is megeshet, hogy ez lesz a cég utolsó okostelefonja.