Végre befutott a Facebook Messenger asztali applikációja

Már évek óta várjuk a Facebook Messenger asztali változatát, amit valószínűleg ha nem lenne a koronavírus nem is kaptunk volna meg.


A kialakult helyzet miatt a virtuális kommunikáció sokkal fontosabb lett mint valaha. Mondhatnánk, hogy a Facebook újítása pont jókor jött, csak az nem tiszta miért kellett erre éveket várni. Pedig a Windows-ra és macOS-re letölthető asztali alkalmazás sokkal praktikusabb és gyorsabb mint a böngészős vagy telefonos verzió. A Facebook közleménye szerint az elmúlt hetekben megduplázódott azoknak a száma, akik laptopról vagy asztali gépről használják a Messengert, ezért tették elérhetővé most a natív alkalmazást.

A blogbejegyzésében arra is kitért a közösségi óriás, hogy a webes verzióhoz képest sokkal jobbak a csoportos videóhívások, minőségben és átláthatóságban is. Az asztali felületen lefolytatott beszélgetések szinkronizálódnak, a mobilon és böngészőben lefolytatott beszélgetésekkel. Vannak asztali értesítések, GIF-ek, matricák, emojik és a sötét mód is bekapcsolható.

 

Az asztali Messenger applikációt a Microsoft Store-ból és az App Store-ból tudod letölteni.