Videózz mint egy profi: beépített gimbalt kap a Vivo új mobilja

Ki mondta, hogy a mobilpiacon már nehéz innovatív megoldást bemutatni? A Vivo sokadszorra cáfol rá erre a kijelentésre, a következő hónap elején érkező telefonjukba például egy miniatűr gimbalt pakoltak.

Meglepő módon nem az ismert gyártók a leginnovatívabbak a piacon, két kisebb kínai cég az Oppo és a Vivo magasan viszi a prímet. Mind a két vállalat egyre növeli az európai jelenlétét és az olyan mobilok láttán mint az X50 Pro valószínűleg ennek sokan örülünk. A nyár első napján debütál majd a Vivo X50 széria, aminek különlegessége a hátlapi kamerarendszerben rejlik. Már a szenzorok láttán lehet sejteni, hogy nem átlagos okostelefonokról van szó. Az mondjuk még nem tiszta, hogy a standard X50 is megkapja-e hatékonyabb kiegyensúlyozást és vízszintezést lehetővé tevő rendszert, de a Pro verzióban biztos benne lesz.

Több bemutató is van a legnagyobb videómegosztó portálon miképp oldotta meg a Vivo a dolgot, nagy titkot nem csináltak belőle, ezért gyaníthatóan a közeljövőben más cégek is előállnak hasonló készülékkel. A Vivo X50 Pro specifikációiról egyelőre nem sokat tudunk, az biztos, hogy a hátlapra négy kamerát kap, a fókusztávolság valahol 16 mm és 135 mm között lesz elosztva, ebből adódóan 5x-os zoommal lehet kalkulálni.

A sima X50 hardveres összetevői viszont ismertek, a burkolat alatt Snapdragon 765G rendszerchipet és 4315 milliamperórás, 33 W-on tölthető akkumulátort találunk. A kijelző mérete 6,56 hüvelyk, ami mellé Full HD+ felbontású AMOLED panel társul 90 Hz-es képfrissítési frekvenciával. Valószínűleg a specifikációk között lesz egyébként némi eltérés a két modell között. Egy kínai forrás szerint a standard verzió 48 megapixeles Sony IMX598 főszenzorral, 13 megapixeles ultraszéles modullal, 8 megapixeles teleobjektívvel és mélységszenzorral rendelkezik.

Az biztos, hogy videózás terén nem sok ellenfele lesz a Vivo újdonságának, ha érdekel az X50 Pro kamerarendszere mögött rejlő technológia, nézd meg a következő videót: