Wirex: Most érdemes kriptodevizát venni!

szponzorált tartalom

Nem könnyű a mai gazdasági helyzetben, amikor napról-napra kevesebbet ér a pénzünk, a dollárral és az euróval szemben. Sokan törik a fejüket mibe fektessenek, az biztos hogy, aki most kezd el tőzsdézni vagy kriptodevizát vásárol hosszú távon jól fog járni.


A tőzsde egy neccesebb dolog, és ha valaki abba akar belevágni elég sokat kell olvasgatni és tanulni hozzá. Ezzel szemben a kriptók egyik előnye a decentralizáltság, nem kell gazdasági zseninek lenni és jóval többet is kereshetünk velük mint a részvényekkel. Ha valaki kicsit bele szeretne kóstolni a kriptodevizák világába első körben a Play Áruházból és Google Store-ból is beszerezhető Wirex-szel érdemes kezdenie. A kriptavaluták vásárlása mellett multi-wallet-ként is működik a Wirex, tehát megvásárlás után tárolni is tudjuk rajta az adott kriptodevizát. Egyelőre Bitcoin-t, Ether-t, Litecoin-t és Ripple-t lehet vásárolni, illetve euró és dollár számlát is tudunk aktiválni.

A regisztrációt a szokott módon névvel, e-mail címmel, születési adatokkal, illetve lakcímmel kell megejteni. A személyi igazolványunkról is szükséges küldeni egy képet, ez lényegében a mi védelmünket szolgálja, nincsenek hamis profilok, nemlétező emberek, akik esetleg egy utalásnál átverhetnek bennünket. Nem kell félni, nem fog senki sem visszaélni a személyes adataiddal, ezt a lépest nem lehet kihagyni egyetlen pénzügyi alkalmazásnál sem. A pénzmosás megelőzése miatt erre külön törvényben kötelezett minden ilyen céget az EU.

A regisztráció után az “accounts” menüpont alatt aktiválni kell azt a számlát, amit szeretnénk majd használni. Ezt követően máris elérhető lesz lent az “add founds” menüpont. Erre rábökve hozzáadhatjuk hitel, vagy bankkártyánkat, a szokott módon, a kártyán lévő adatok megadásával és máris feltölthetjük a kívánt összeget, amit automatikusan átvált a Wirex.

Fontos kiemelni, hogy a Wirex nem havidíjas, tehát nem fognak különböző összegeket leemelni a számládról, én már hónapok óta használom semmi gond nem volt vele. Persze ingyenesnek sem mondható, ha például veszel bitcoint vagy bármi más kriptodevizát, az átváltásnak van egy minimális díja, körülbelül 1 százalék. Innentől kezdve már a miénk a kripitó, amit ezt követően tárulhatunk itt is, vagy elküldhetjük másik tárcába a “send” menüpont alatt. Később átválthatjuk dollárba, esetleg euróba, ha úgy gondoljuk, hogy eleget kerestünk vele. Ha igényelsz kártyát, akkor viszont már havonta 1,5 dollárt vonnak majd a Wirex-es kártyáról, ez a része fizetős.

A Wirex érdekessége, hogy lehet igényelni egy Visa kártyát is, ezt teljesen ingyen kiküldik a lakcímünkre, amit bárhol tudunk használni. Értelem szerűen a Wirex-ben tárolt kriptót, dollárt vagy eurót kell majd átutalni rá, ha vásárolni szeretnénk vele. Ilyenkor az app automatikusan átváltja arra a devizára, amit kértünk a kártya igénylésekor, ez dollár vagy euró lehet.

Itt tudsz regisztrálni a Wirex-be, mobilról, tabletról, pc-ről vagy laptopról is megejthető a dolog.

38 nap múlva jön a bitcoin feleződés, amikor a bányászok az eddigi blokkjutalom felét kapják egy kibányászott blokk után. Az a tapasztalat, hogy a feleződést követően a bitcoin árfolyama elkezd emelkedni, amit általában a többi altcoin és token árfolyama is követ. Érdemes tehát megpróbálni, mert az elkövetkezendő hónapban biztosan lehet majd pénzt keresni vele. Természetesen nem szabad minden félre tett pénzünkön kriptót venni, és azt is szem előtt kell tartani, hogy az erre fordított pénzhez, néhány hónapig nem igazán tanácsos nyúlni, csak ha már szépen megugrott az árfolyam.

 

borítókép: wirex

Ezen az oldalon található információ szerző magánvéleményét tükrözi. A cikk nem valósít meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Egy befektetési döntés előtt részletesen tájékozódj több forrásból, szükség esetén konzultálj személyes befektetési tanácsadóval!

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress a gsmringhu@gmail.com e-mail címen.