90W-os gyorstöltésen dolgozik a Huawei

charging huWEI

Az utóbbi időben divat lett a legtöbb kíni gyártónál, hogy minél gyorsabb töltést kínáljanak felhasználóiknak. Most a Huawei is egy új szintre léphet.

INLOCK

Pletykák szerint a Huawei egy 90W-os vezetékes töltési technológián dolgozik, ami nagy előrelépés lenne cégen belül a 66W-os gyorsaságról. Jelenleg ezt az úgynevezett SuperCharge töltési technológiát a Huawei Mate 40 sorozat kapta meg és a nemrégiben bemutatott Huawei Nova 8i. Utóbbinál a 4300 mAh-es akkumulátor, 38 perc alatt tölthető fel 100%-os állapotra.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a részben bemutatott Huawei P50 sorozat egyik tagja megkaphatja-e ezt a töltési technológiát vagy csak a következő sorozatok. A készülékekről már rengetek pletyka kering az interneten, hiszen már több hónapja késnek különböző gondok miatt.

mate 40

Felröppentek olyan pletykák is, hogy a telefonok a chiphiány miatt elhagyhatják a Kirin lapkakészletet és egy LTE változatban piacra dobott Snapdragon 888-at kaphatnak meg. Ezek az információk minden bizonnyal július 29-én kerülnek hitelesítésre, hiszen információink szerint ekkor leplezhetik le a Huawei P50-es sorozatot.

Idén mivel a cég kihagyhatja a Mate sorozat újabb tagját a hiányok miatt lehet, hogy ez a 90W-os maximális töltési sebesség csak a következő évben kerülhet bele a cég készülékeibe. Ez egy köztes megoldás lehet, hiszen a Mate 40 sorozatnál a cég vezérigazgatója arról beszélt, hogy 120W-os és 200W-os sebességet is teszteltek. Mivel az akkumulátor élettartama jelentősen csökkent a tesztek során, így ezt elvetették.


Forrás