A Oneplus 9 is töltővel a dobozban érkezik

A mai mobiltelefonpiaci változások miatt, meg kell említenünk a felhasználók érdekében, hogy mikor milyen készülékeknél jár a telefon mellé töltőfej, vagy mit is kapunk egyáltalán a telefon dobozában.

A legtöbben tisztában vagyok azzal, hogy az Apple a tavalyi évben az IPhone 12 megjelenésekor bejelentette, hogy nem csomagol töltőfejet az új készülékei mellé, emellett az eddig megjelent telefonokok mellől is kiveszi a töltőfejet a környezet tudatosság érdekében. Persze ennek az okát vitathatjuk, de a lényeg, hogy nincs töltőfej az Apple telefonok dobozában. A Samsung az Apple-t követve a Samsung Galaxy S21 mobilok megjelenésénél ugyancsak megtette ezt a lépést, miszerint az S21 széria dobozában nem kapunk töltőfejet és később fokozatosan az új modelleknél is ez lesz a várható.

Mivel a két legnagyobb mobiltelefon gyártó meglépte ezt, joggal gondolhatjuk, hogy a többi gyártó is be fog állni a sorba, kérdéses, hogy mikor. A legtöbb gyártó nem engedheti meg magának még ezt a lépést, hiszen ekkora márkaértékkel nem rendelkeznek még így valószínű, hogy az új felhasználók az esélyt sem adják meg ezeknek a márkáknak.

A Oneplus is még tartja magát ahhoz, hogy maradjon a töltő a dobozban és ezt hivatalosan meg is erősítette Pete Lau a vállalat alapítója, a vállalat hivatalos fórumán.

Az új Oneplus 9 széria, nem csak ettől lehet érdekes. A telefonok Hasselblad kamerarendszerrel érkeznek majd, Snapdragon 888-as lapkakészlettel, 120 Hz-es Amoled kijelzővel és 4500Mah-es akkumulátorral és 65W-os töltési sebességgel. A többi specifikációval és a hivatalos árral, majd a bemutató után találkozhatunk.