A Samsung leleplezte a Galaxy A42 5G hardverspecifikációit

galaxy-a42-5g-cover

Egy képen láthatjuk részletesen, hogy mi is van a múlt hónapban bemutatott legolcsóbb 5G képes Samsung mobilban, a Galaxy A42 5G-ben.

A múlt hónap elején mutatta be a Samsung a Galaxy A42 5G-t, ami a dél-koreai cég jelenleg legolcsóbb okostelefonja. A bemutató során azonban elég szűkszavúak voltak a készülék hardverspecifikációit illetően, de megígérték, hogy hamarosan mindent részletesen elárulnak. Egy bő hónap után végül a napokban leleplezték, hogy mi is van a Galaxy A42 5G-ben. Azt már eddig is tudtuk, hogy a kijelző 6,6 hüvelykes Super AMOLED panel HD+ felbontással. Most kiderült az is, hogy a mobil 75,9 x 164,4 x 8,6 milliméteres dimenziókkal és 190 gramm súllyal rendelkezik. A 20 megapixeles f/2.2 rekeszértékű előlapi kamera az “Infinity U” megjelenítő felső sávjában kapott helyet.

galaxy-a42-5g-2

A hátlapra négy kamerát helyezett el a Samsung, melyek egymás mellett egy négyzet alakú kameraszigetben vannak. Balra fent találunk egy 8 megapixeles f/2.2-es ultra széles látót. Közvetlenül ez alatt helyezkedik el a 48 megapixeles főkamera f/1.8 rekeszértékkel. Jobb oldalt felül az 5 megapixeles makró kamerát találjuk, ami alatt a szintén 5 megapixeles mélységérzékelő van.

galaxy-a42-5g-1

A Galaxy A42 5G belsejében egy nyolcmagos Octa-Core processzort találunk két 2,2 GHz-es és hat 1,8 Ghz-es maggal. A processzor pontos nevét továbbra sem tudjuk, de a korábbi tesztek alapján Snapdragon 690 5G lapkáról van szó. A rendszermemória modelltől függően 4/6/8 GB lehet, a tárhely 128 GB, de szükség esetén akár 1 TB-os SD kártyával is bővíthetünk rajta. Az akkumulátor kapacitása 5000 mAh, amit 15 wattos gyorstöltéssel tölthetünk. Színek tekintetében Prism Dot Black, Prism Dot White és Prism Dot Gray változatokban szerezhetjük be. A hazai árral kapcsolatban még nem érkezett semmi információ.