Erős hardverrel érkezik az Oppo Reno 6-os sorozat

reno 6

A kínai márka folyamatosan ontja magából az újabbnál újabb készülékeket. Az új Reno sorozatba most egyszerre három variánst mutattak be.

INLOCK

Az új készülékek nem sokban térnek el egymástól. Talán az alapmodell az, ami kilóg a sorból dizájnban és tudásban. A Pro és a Pro+ modell kamerákban és processzorban különbözik egyedül a társától. Nézzük, termékre lebontva a specifikációkat!

Oppo Reno 6

reno 6 pro

 

Ennél a készüléknél egy 6,4 colos FHD+ felbontású és 90 Hz képfrissítésű AMOLED kijelzőt kapunk. A készülék kialakítása, dizájn szempontjából nagyon hasonlít az iPhone 12-es szériájára. A keret lapos, emellett a lekerekítés is hasonló. Az előlapi szelfikamera a készülék bal sarkában található meg. Ez egy 32 MP-es érzékelővel ellátott egység. A hátlapon egy 64 MP-es főszenzor helyezkedik el, egy 8 MP ultraszéles és egy 2 MP makró lencse társaságában. Hardveres fronton egy nyolcmagos Dimensity 900-as processzor, emellett 8 GB vagy 12 GB RAM van a készülékben. Tárhely pedig 128 GB vagy 256 GB. Az akkumulátor 4300 mAh-s és 65 W maximális sebességgel lehet feltölteni vezetékesen. Szoftveres fronton Android 11 ColorOS 11.3-at kapunk.

Oppo Reno 6 Pro és 6 Pro+

reno

Ahogy fentebb említettem, a készülékek között nincs nagy eltérés, ezért egy fejléc alá veszem őket, kiemelve a fő különbségeket. Kamerák tekintetében a sima Pro modell egy 64 MP-es főkamerát, egy 8 MP-es ultraszéles látószög lencsét és egy 2 MP-es makró lencsét kapott.  A Pro+-nál egy 50 MP-es Sony IMX766 dolgozik, egy 16 MP-es ultraszéles, egy 2 MP-es makró és egy 13 MP-es 2x-es optikai zoom-os lencse mellett. Processzorokat tekintve, a Pro modellnél egy nyolcmagos Dimensity 1200-as lapkakészlet, míg a Pro+ modellnél a Snapdragon 870-es chipset dolgozik.

A többi specifikáció megegyezik. A kijelző mindkét esetben egy 6,55 colos 90 HZ képfrissítéssel rendelkező AMOLED kijelző. Az akkumulátor 4500 mAh és csak úgy, mint a sima modellnél 65W-al tölthető fel. A szoftver pedig Android 11 ColorOS 11.3, ami a legújabbnak számít a kínai márkától.

A készülék értékesítése a tervek szerint június 5-én kezdődik meg. Egyelőre nincs hír arról, hogy hivatalosan megjelennek-e Magyarországon.

Forrás