Ez lehet a Legion Phone legnagyobb előnye egy hagyományos mobilhoz képest

Július 22-én érkezik a Legion Phone, ezerrel pörög tehát a Lenovo marketinggépezete. Az elmúlt hetekben már rengeteg információt megtudunk a készülékről, most egy frissen közzétett poszt rávilágít a 144 Hz-es képfrissítés egyik legnagyobb előnyére és a Lenovo ZUI 12-n alapuló Legoin OS-t is közelebbről megtekinthetjük. 

Akik gamer monitort vagy telefont használnak valószínűleg tudják, hogy a magasabb képfrissítési frekvencia miatt sokkal folyamatosabb képet kapunk, ami egyes játékoknál elég nagy előny tud lenni. A július 22-én érkező Lenovo Legion mobil 144 Hz-es frissítési frekvenciával rendelkezik, ez jelenleg a lehető legmagasabb a telefonok között. A Red Magic 5G-n, a Nubia Play-en, az IQOO Z1-en és az IQOO Neo 3-mon kívül talán még nincs is nagyon ilyen eszköz a piacon. Érdemes megemlíteni a 270 Hz-es érintési frekvenciát is, aminek köszönhetően készülék a lehető leggyorsabban reagál a bemeneti jelekre.A videóban amikor a mobil specifikációit mutatják, érdekes módon nem Snapdragon 865+-t ír a rendszer hanem csak sima Snapdragon 865-öt, de korábbi Geekbench tesztekből már kiderült, hogy a Qualcomm legújabb rendszerchipje kerül majd a motorháztető alá. Az LPDDR5 RAM mérete 6 GB és a 128 GB-os tárhely is csak UFS 3.0-s, amiből egyes külföldi tech portálok arra következtettek, hogy jöhet egy Pro verzió is a Legion Phone-ból ez kaphatja meg a 16 GB RAM-ot és az 512 GB UFS 3.1-es tárolót. Ez persze csak spekuláció, egyelőre nincs semmi olyan információ, ami megerősíteni ezt.

Ha minden igaz, 5000 milliamperórás akkumulátorral és 90W-os kábeles gyorsöltéssel érkezik a masina, bár utóbbira nem mernék mérget venni, hiszen az elmúlt években már többször megesett, hogy a Lenovo füllentett bizonyos specifikációkkal kapcsolatban. A bemutatót tehát július 22-én tartják, de úgy néz ki első körben csak Kínában lehet majd megvásárolni a készüléket, a nemzetközi premierről egyelőre nem érkezett hír. Meglepő vagy nem, de ugyanezen a napon jön a nagy rivális, a ROG Phone 3 is.