Hamarosan jöhet a Google új rendszere, ami leválthatja az Androidot

A Fuchsia nevű operációs rendszeren már évek óta dolgozik a Google. Eddig teljesen titokban folytak a munkálatok és volt olyan időszak is, amikor tagadták a rendszer létezését. Most azonban valami megváltozott. 

A Fuchsia laptopokra szánt verziójáról 2019 nyarán videót is láthattunk. Valószínűleg egy olyan rendszerről van szó, amit nem csak kizárólag okostelefonokon lehet majd használni, hanem minden olyan eszközön, ami csatlakozik az internetre. Hasonló lehet majd tehát, mint a HarmonyOS. A Fuchsia-nak már van egy hivatalos fejlesztői oldala is, ahonnan a forráskód szabadon, bárki számára letölthető. Ez persze nem az a verzió, amin a Google programozói már évek óta dolgoznak. A pletykák szerint több olyan kiadás is van, amiket a keresőóriás mérnökein kívül még senki sem látott és csak egy belső kör számára elérhető.

A 9to5Google értesülései szerint ez hamarosan változhat, a forrásuk úgy tudja a Google már készíti elő a projekt széles körű tesztelését. Az még nem tudni, hogy a Fuchsia az Android egyik alternatívája lesz-e vagy a zöld robotos rendszer idővel teljesen megszűnik majd és ez lép a helyébe. Egyesek szerint az Android egyik nagy hátránya a töredezettség, a különböző okostelefonok gyakran 1-2 főverzióval is le vannak maradva az újabb modellektől. A Fuchsia esetében viszont az egységesítésen lesz a hangsúly.

Arról még nincs információ, hogy a rendszer pontosan mikor érkezik, első körben úgyis a fejlesztőket célozza majd meg a Google. Az Android leváltásáról még korai lenne beszélni, ettől függetlenül azért benne van a pakliban, hogy a több mint tíz éves rendszert nyugdíjazzák és helyette egy nulláról felépített operációs rendszert kapunk.

Ez is érdekelhet:

Mutatjuk, hogy nyerhetsz értékes Samsung ajándékokat

Most 14% visszatérítés jár minden Auchan-os vásárlás után

Nagyon vigyázz ha ehhez hasonló SMS üzenetet kapsz