Hivatalosan is megérkezett a Facebook sötét módja

fb-dark-mode-cover

A Facebook megerősítette, hogy elstartolt a mobilos applikáció sötét módja, de még nem mindenki tudja bekapcsolni a funkciót.

Már egy ideje várjuk, hogy a Facebook applikáción belül is be tudjuk kapcsolni a sötét módot. Mivel egyes alkalmazások több mint egy éve rendelkeznek ezzel a funkcióval, ezért azt hiszem kijelenthetjük, hogy a legtöbbek által használt normál Facebook app esetében nem siették el a dolgot. Képeket már eddig is láthattunk arról, hogy hogyan néz majd ki a funkció. Ezek alapján teljes mértékben nem nevezhető sötét módnak. Ugyanis inkább szürkés felületet kapunk, mint feketét.

Persze a funkció még nem érhető el mindenki számára. A Facebook ugyan megerősítette, hogy kiadták a sötét módot, de hozzátették azt is, hogy első körben csak a telefonok egy kis százalékára lett elérhető. Ettől függetlenül már több iOS felhasználó is jelezte, hogy ők már be tudják kapcsolni az újítást. Valószínűleg az elkövetkezendő hetekben mindenkihez eljut majd a Facebook sötét módja, csak várni kell egy picit. Az applikáción belül egyébként a Beállítások és adatvédelem menüpont alatt tudják bekapcsolni a sötét módot azok, akinek már elérhetővé tették.

Az biztos, hogy éjszaka jól fog jönni a funkció, mivel kíméli szemünket és akkumulátor sem merül majd olyan gyorsan az AMOLED paneles készülékeknél.