Jöhet az első 200 MP-es kamerával felszerelt okostelefon

Az utóbbi években, egyre nagyobb kamera felbontással rendelkező okostelefonokat dobnak piacra a gyártók, ezúttal jöhet egy 200 MP-es lencsével felszerelt készülék.

crypto50

A megapixel háború az okostelefon piacon már kezd kicsúcsosodni, hiszen jelenleg a 108 MP-es lencse az, ami a legnagyobb megapixelszámmal rendelkezik. Arról már régóta pletykálnak, hogy a Samsung elkészített egy 200 MP-es lencsét okostelefonokba, de eddig még gyakorlatban nem találkozhattunk vele. Úgy tűnik, hogy hamarosan viszont bemutatkozhat az első 200 MP-es kamerával felszerelt okostelefon.

A szivárgások azt mondják, hogy a Motorola Frontier lehet, az első ilyen termék, ami a piacra kerülhet. Erről a készülékről, már tudni lehetett, hogy nagy érzékelővel érkezik, de most már szinte biztosan a Samsung 200 MP-es HP1 érzékelője lesz az, ami optikai stabilizálást is fog kapni.

Továbbá hardveresen is komolynak ígérkezik a telefon, hiszen egy Snapdragon 8Gen1 SoC Plus dolgozhat majd benne, ami az idei csúcslapkának egy továbbfejlesztett változata lehet. Állítólag 8GB vagy 12GB RAM és 128GB vagy 256GB belső tárhely közül tudunk majd választani. A rendszer biztosan Android 12 alapokon fog futni, csak úgy, mint a legtöbb idei csúcskészülék.

Fény derült már arra is, hogy a kijelző egy 6,67 colos, ívelt pOLED kijelző lehet majd, ami 144 Hz-es képfrissítésre képes, továbbá az akkumulátor kapacitása 4500 mAh-es lesz, amit egy 125W-os töltővel lehet majd feltölteni vezetékesen.


Forrás