Kiderült melyik LG mobilra mikor jön Európában az Android 11

Az LG-nek köszönhetően kiderült, hogy melyik mobiljukra mikor fog jönni az Android 11. A közzétett információk alapján lesz, akinek hónapokat is várnia kell a frissítésre.

Egy kicsit megkésve, de az LG is kiadta az Európára vonatkozó Android 11 frissítési ütemtervét. Megtudtuk azt is, hogy a vállalat jelenleg az LG Velvet 5G, Velvet 4G, LG G8X, LG G8S, LG Wing, LG K52 és LG K42 mobiltelefonokon teszteli az új rendszert. Tehát folyamatosan dolgoznak azon, hogy eljuttassák a legújabb főverziót a felhasználóknak. Az itthon is ismert LG Velvet 5G várhatóan áprilisban kapja meg az Android frissítést.

lg-android-11-roadmap

A táblázat alapján még a második negyedévben az LG G8X-re is meg for érkezni az 11-es főverzió. A többi modellre azonban csak az év második felében számíthatunk. Az LG Velvet 4G és az LG G8S például csak a harmadik negyedévben fog lefrissülni. De a Wing, K52 és a K42 viszont csak az utolsó negyedévben kapja majd meg az Android 11 frissítést. Jó eséllyel ekkor egyébként már az Android 12 is piacon lesz.

A többi gyártóhoz képest az LG meglehetősen lassan hajtja végre az átállást egyik Androidról a másikra. A vállalat már decemberben elkezdte tesztelni az Android 11-et, de januárban azért az LG Velvet 5G-t még Android 10-zel dobták piacra. Információink szerint az LG jelenleg az “összehajtható” Rollable-n dolgozik. Ezzel kapcsolatban egyébként korábban már lehetett hallani olyan pletykákat, hogy a vállalat leállította fejlesztését, de később az LG tagadta ezt. Még az év elején azt lehetett hallani, hogy a mobilpiacról is kiléphetnek, természetesen ezt is cáfolták.