Kiszivárgott az Asus ROG Phone 5 hardverspecifikációinak egy része

A Kínai Hírközlési Hatóságnál járt az Asus hamarosan érkező gamer mobilja a ROG Phone 5, aminek köszönhetően egy új fotót kaptunk a mobilról és kiszivárgott a hardverspecifikációinak egy része is.

Az Asus ROG Phone 5-ről egyre több hír érkezik mostanában. Elsőként decemberben a Geekbench-en tűnt fel a készülék, ahol az egymagos teszt során 1081 pontot, míg a többmagos teszt során 3584 pontot szerzett. Ezt követően bő egy hónappal később maga a gyártó is megerősítette létezését egy promóciós képpel, de nem árultak el semmit a mobilról. Pár napra rá pedig valakinek sikerült lefotóznia a készüléket és a képek alapján kijelenthetjük, hogy nagyon el fog térni a hátlap dizájnja a korábbi generációkétól.

asus-rog-phone-4

A napokban viszont már a TENAA-nál is járt a mobil egy a megjelenéshez szükséget tanúsítvány beszerzése céljából. Ahogy ilyenkor lenni szokott most is megtudtunk pár érdekességet a készülékről. A TENAA-nál az I005DA modellszámmal ellátott eszköz járt, kiderült, hogy összesen 6000 mAh-s akkumulátor van a mobilban, ami igazából kettő darab 3000 mAh-s telep, ez egyébként nagy sebességű töltés támogatásra utal. Erről egyébként korábban egy más tanúsítványnak köszönhetően érkezett már információ, a 3C szerint 65 wattos töltő jár majd a készülék mellé.

Az Asus ROG Phone 5 hardverspecifikációira visszatérve, ahogy sejthető volt Snapdragon 888 processzor gondoskodik majd a számítások elvégzéséről. A telefon kijelzője 6,78 hüvelykes AMOLED panel lesz ami várhatóan 144 Hz-es képfrissítés mellett a FHD+ vagy QHD+ felbontást fogja támogatni. Megtudtuk még azt is, hogy 64 megapixeles főkamera lesz a mobil hátlapján és a TENAA fotója alapján úgy tűnik, hogy a hátlapon lesz még egy másodlagos kisméretű kijelző is. Bár ennek funkciója egyelőre még nehéz lenne megállapítani egyetlen kép alapján.

Az Asus ROG Phone 5 készüléket illetően még nem tudjuk, hogy mikorra várható a bemutató. Egyesek szerint az Asus által megosztott promóciós képen lévő csillagjegy március végi – április eleji debütálásra utalhat.