Kiszivárogtatták a Qualcomm idei és jövő évi terveit

qualcomm-snapdragon-875-cover

Egy Weibo felhasználónak köszönhetően megtudtuk, hogy milyen processzorokat mutat majd be a Qualcomm az év hátralévő részében és a következő évben.

A Qualcomm a múlt héten leplezte le legújabb processzorát a Snapdragon 865+ lapkát, amivel az év hátralévő részében több csúcskategóriás telefon is találkozni fogunk. Sejthetően már ennek bemutatóját megelőzően elkezdtek dolgozni a jövő évben várható Snapdragon 875-ön, ami ha minden igaz akkor 2021 első negyedévében érkezhet, legalábbis erről árulkodik egy most kiszivárgott kép.

qualcomm-2020-2021

A fenti fotót egy Weibo felhasználó osztotta meg, ugyan hitelességét semmi nem tudja megerősíteni, de ha hihetünk az ott látottaknak akkor idén még két rendszerchip bevezetését tervezi a Qualcomm. Ezek a Snapdragon 662 és Snapdragon 460 processzorok lesznek. A 662 már csak a számából ítélve is egy alsó-középkategóriás CPU lehet. A Snapdragon 460 pedig alighanem egy belépő szintű lapka lesz.

Érdekes módon a 2021 első negyedévében érkező standard Snapdragon 875 helyett 875G-t kapunk. Valamint jön még egy processzor a 7-es szériába is, ami név szerint a Snapdragon 735G lesz. Mind kettő 5 nanométeres gyártástechnológiával készül, tehát még kevesebb energiát fognak fogyasztani ami mellett jelentős teljesítmény növekedésre is számíthatunk.