Már globálisan is előrendelhető a Red Magic 5S

red_magic_5s_1

A Nubia elérhetővé tette a globális piac számára a Red Magic 5S-t, ami azért be kell valljuk, hogy egy picit drágán érkezett.

A Nubia a múlt hónap végén jelentette be a Red Magic 5S-t, ugyan a készülékről elég megoszlóak a vélemények, de mindent összevetve egy nem rossz gamer mobilról van szó. A júliusi kínai debütálást követően egy hónapon belül már globálisan is elérhetővé vált a készülék, melyet a gyártó honlapjáról tudunk előrendelni. A mobil 8/128 GB-os változatát 579 euróért, vagyis átszámítva körülbelül 200 ezer forintért lehet majd megvásárolni. Ezen kívül beszerezhető még a 12/256 GB-os variáns is, amiért 231 ezer forintnak megfelelő eurót kérnek. Fontos kiemelni, hogy jelenleg előrendelési szakaszban van a modell, az értékesítés szeptember 2-től kezdődik. A telefonon kívül beszerezhető továbbá az Ice Cooling Dock is, amiért 16 ezer forintot kérnek. Várható volt, hogy a globális ár jóval magasabb mint amennyiért Kínában lehet megvásárolni a Red Magic 5S-t, de azért azt nem gondoltuk, hogy a gyári hűtőért a dupláját fogják kérni.

A Red Magic 5S egyébként az EU összes országában, Az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Hongkongban, Indonéziában, Izraelben, Japánban, Kuvaitban, Makaóban, Szaúd-Arábiában, Szingapúrban és az Egyesült Arab Emírségekben lesz beszerezhető.

A hardverspecifikációkat tekintve kapunk egy 6,65 hüvelykes 144 Hz-es képfrissítési gyakorisággal ellátott AMOLED kijelzőt. A számítások elvégzéséről Snapdragon 865 lapka gondoskodik, az akkumulátor kapacitása pedig 4500 mAh, amit 55 wattos gyorstöltéssel tudunk táplálni.