Még idén jöhetnek a 64 és 100 megapixeles kamerákkal szerelt mobilok

Judd Heape a Qualcomm egyik fejese szerint még idén jöhetnek a 64 vagy akár 100 megapixeles kamerákkal ellátott mobilok, ki is fejtette, hogy szerinte miért.


A Qualcomm a közelmúltban kiadósan frissítette a középkategóriás mobilokba szánt lapkáit, melyek a nagyobb teljesítmény mellett jelentős hardveres támogatást is kaptak. Az elmúlt években rohamosan fejlődtek a telefonokba szerelt kamerákkal készített fotók minőségei is, amit a bennük lévő processzoroknak is köszönhetünk. A Qualcomm-nál természetesen tisztában vannak a felhasználók elvárásaival és ennek érdekében meg is tették a szükséges lépéseket.

Már korábban hallhattunk róla, hogy egyes Qualcomm chipek akár 192 megapixel kamerafelbontást is támogatnak, de Judd Heape újabb információkkal szolgált ezen a téren. Elmondta, hogy a Qualcomm processzorai mindig is támogatták az akár 192 megapixelt, csak ők nem tüntették fel a specifikációk között csak a maximális képfelbontást.

Miután az elmúlt időszakban frissítették a processzorok specifikációs lapjait, ezt követően jöttek létre olyan eszközök mint a Redmi Note 7 Pro vagy a Vivo V15 Pro, amik Snapdragon 675 lapkakészlet mellett 48 megapixeles főkamerával büszkélkedtek. A frissítést követően derült ki, hogy a Snapdragon 855 mellett a Snapdragon 660,  Snapdragon 670, Snapdragon 675, Snapdragon 710 és a Snapdragon 845 is képes kezelni akár 192 megapixeles kamerát, de elárulta, hogy egyetlen modul kevés lenne egy kiváló minőségű kép elkészítéséhez. Ezért is van az, hogy egyre több kamera található a telefonok hátlapján, amiknek képeit egyesítik a modulok és ezekből kapjuk a végeredményt.

Judd Heape megjegyezte, hogy ugyan még nincsenek 64 megapixeles kamerával ellátott telefonok sem, de elvárja, hogy ezen információk tudtában a mobiltelefonokat gyártó cégek 48 MP-nél nagyobb kamerát szereljenek majd készülékeikbe és azt sem tartja kizártnak, hogy év végéig akár eljuthatunk a 100 megapixeles főkameráig is.

forrás: mysmartprice

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.