Meghatározó bejelentést tehet jövő héten az egyik dél-koreai gyártó

lg-wing-cover

Egyre több forrástól lehet hallani, hogy az egyik nagy múltú dél-koreai gyártó végleg kivonulhat az okostelefonok piacáról.

Ha egy vállalkozás több mint hat évig veszteségesen működik elég nehezen tud talpon maradni, még ha egy több milliárdos vállalatról is van szó. A LG esetében sincs ez másképp, már egy ideje lehet hallani, hogy nem igazán megy jól a mobilos divízió és felröppentek azok a pletykák is, hogy abbahagynák a mobiltelefonok gyártását, de ezt korábban cáfolta a cég. Most azonban úgy néz ki, hogy tényleg ez lesz a mobilrészleg sorsa. A The Korea Times ipari forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy az LG már a jövő héten megerősítheti kilépését az okostelefonok piacáról.

A hírek szerint erre április 5-én kerülhet sor, ezt megelőzve döntenének az LG igazgatósági ülésén a részleg végleges sorsáról. Az LG állítólag a múlt héten tárgyalásokat folytatott egy eddig ismeretlen partnerrel a mobilos üzletág eladásáról is, de úgy néz ki, hogy ez nem fog összejönni nekik.

lg-v60-thinq

Az LG Electronics egyik tisztviselője egyébként korábban megerősítette, hogy több stratégiát is kidolgoztak a mobilos divízió sorsát illetően. Ide tartozik a teljes részleg eladása, vagy a okostelefon üzletág kivonása is a piacról. Mivel a kiszivárgott információk alapján az eladásra irányuló tárgyalások nem jártak sikerrel így úgy néz ki, hogy a megszűnés lesz a sorsa.