OriginOS Ocean rendszerrel debütált az iQOO Neo 5S

A Vivo a leleplezte két legújabb mobilját az iQOO Neo 5S és iQOO Neo 5SSE készülékeket, amik már az új OriginOS Ocean rendszerrel érkeztek.

crypto50

A vivo iQOO termékcsalád ma két új telefonnal bővül, ugyanis bemutatkozott a Neo 5S Snapdragon 888 lapkakészlettel és a Neo 5SE Snapdragon 870 processzorral. A telefonok további érdekességei közé tartozik az ultragyors töltés és a fejlett hűtési technológia.

neo-5s-1

A Neo 5S az új duó erősebbik tagja, mivel rengeteg olyan funkcióval rendelkezik, amivel eddig csak csúcsmobiloknál találkoztunk, míg a Neo 5SE a megfizethetőbb változat, anélkül, hogy hatalmas kompromisszumot kötni a specifikációk terén.

vivo iQOO Neo 5S

A Snapdragon 888 lapkával hajtott iQOO Neo 5S egy 6,62 hüvelykes AMOLED kijelzővel rendelkezik, amely támogatja a 120 Hz-es képfrissítési frekvenciát is. A megjelenítő felbontása Full HD+, a panelben a felső sávban középen találunk egy kameralyukat, ami helyet ad a 16 megapixeles szelfikamera számára. A hátlapon három kamera található található, egy 48 megapixeles főszenzor, egy 13 megapixeles ultraszéles látó és egy 2 megapixeles makró kamera.

neo-5s-2

A Neo 5S akkumulátora támogatja a 66W-os gyorstöltést, és a Neo5-höz képest még nagyobb is a kapcitása, ugyanis, 4500 mAh kapacitással rendelkezik. Az új telefon sok mindent örökölt az elődjétől, beleértve a teljes méretet és a túlmelegedés elleni hűtőt.

neo-5s-3

Ami újdonság, az a szoftver – az iQOO Neo 5S a dobozból az Android 12 alapú OriginOS Ocean operációs rendszerrel érkezik. A mobil már előrendelhető Kínában, narancssárga, kék és fekete színekben, az árral kapcsolatban nem érkezett információ.

vivo iQOO Neo 5SE

Ez a Neo 5SE a vivo T1 dizájnját kapta, de ennek ellenére kapunk fejlesztéseket minden téren. Ilyen például a Snapdragon 870, ami a mobilban van és 6,67 hüvelykes Full HD+ felbontású LCD kijelző 144 Hz-es képfrissítési frekvenciával és 240 Hz-es érintésérzékeléssel.

neo-5se-1

A hátlapi kameratrió egy 50 magapixeles főkamerát, egy 8 megapixeles ultraszéles látót és egy 2 megapixeles makró kamerát tartalmaz. Az előlapi kamera pedig egy 16 megapixeles modul.

neo-5se-2

A Neo 5SE akkumulátora 4500 mAh, de itt a töltés “csak” 55 wattra van korlátozva. Ez a telefon is OriginOS Ocean operációs rendszerrel érkezik, és a nagytestvéréhez hasonlóan.