Öt kamerával és 108 megapixeles főmodullal jön a Xiaomi Mi CC9 Pro

A Xiaomi Mi CC9 Pro-ról az elmúlt hónapokban már többször is lehetett hallani, de úgy tűnik a megjelenést egészen november 5-ig húzza a kínai gyártó. Ennek az az oka, hogy belepakolták a mobilba a Samsung 108 megapixeles szenzorát, sőt, kerül mellé még másik négy kamera. 

A Xiaomi néhány hete elárulta, hogy az elkövetkezendő hónapokban több mobiljuk is megkapja a Samsung 108 megapixeles főkameráját. Az első ilyen készülék a Mi Mix Alpha volt, ami az idei év egyik meghatározó készüléke lett. A következő a sorban úgy tűnik a nyár közepén beharangozott CC9 széria legújabb tagja lesz, a CC9 Pro. A készüléket már júliusra vártuk, de csak a Xiaomi Mi CC9-t, CC9e-t és CC9 Meitu Edition-t kaptunk. Nagyon úgy tűnik, hogy a felsoroltakkal ellentétben a Pro már egy felsőkategóriás telefon lesz.

Specifikációk tekintetében sokat nem tudunk a mobilról, de valószínű, hogy középkategóriás telefonban még egy ideig nem fogunk találkozni az ISOCELL Bright HMX-szel. Egyes források 30 wattos gyorstöltést is említenek, illetve a most előkerült promóciós képből az is leszűrhető, hogy öt darab kamera kerül a CC9 Pro hátlapjára. Ebből az egyik 5x-ös optikai zoomra képes, a főmodul pedig az előbb említett 108 megapixeles szenzor. A képen látható szöveg alapján, november 5-én tartja majd a Xiaomi a készülék bemutatóját, ezen az eseményen ismerkedhetünk meg az új Mi TV-vel és a kínai cég új okosórájával is.