Továbbra is az Apple uralja az okosórák piacát

Az Apple Watch továbbra is uralja a globális okosórák piacát a Counterpoint Research új jelentése szerint.

Tovább növelte előnyét az Apple az elmúlt évben az okosórák piacán. Az adatok szerint 12,9 millió okosórát szállított le 2020 negyedik negyedévében valamint 40%-ra növelte részesedését. Ezzel ismét az első helyen végzett a többi piaci szereplőhöz képest.

Az előző évhez képest csaknem 6%-al sikerült növekedni, amely igencsak számottevő.

A platformon uralkodó erőviszonyokat jól mutatja, hogy a második helyezett Samsung csupán csak 10%-os piaci részesedést tudhat magáénak. Itt csak 1%-os növekedés látható, amely a riport szerint javarészt a Galaxy Watch 3 megjelenésének volt köszönhető.

Bár a grafikonból nem látszik tisztán azonban a riport említést tesz rá, hogy a Huaweit súlytó Egyesült Államok szankciói ellenére sikerült nagymértékű növekedést elérnie az abszolult számokban, azonban a teljes piaci részesedésben ez nem mutatkozik meg. Ugyanez igaz a Huaweiből kivált Honor márkára is.

Az okosórák piacára jellemző, hogy jelenleg három prémium márka hajtja és uralja ezt. Nevezetesen az Apple, Samsung és Huawei.

Az hogy miként változik majd a piac 2021-ben vagy lesz-e jelentősebb változás nehéz megjósolni, de az Apple leszorítása a trónról igencsak nehéz feladat lesz a konkurens gyártóknak.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.