Újabb népszerű alkalmazások kapnak sötét módot

Tavaly rengeteg alkalmazásra vált elérhetővé a sötét mód, és úgy tűnik idén is jó néhány fejlesztő szoftvere fog elsötétülni, köztük a Facebook és a WhatsApp is.


Az OLED és AMOLED paneles telefonok esetében lehet egy kis üzemidőt spórolni a sötét mód bekapcsolásával és a szemünket sem terheli meg annyira, mint a világos színek. A Messengeren és (egyeseknél) a Facebook weboldalán már be lehet állítani a sötét módot és a legfrissebb fejlemények szerint hamarosan a Facebook applikáción is beállítható lesz ez az opció. A Facebook már hónapok óta dolgozik rajta és teszt jelleggel felhasználók egy szűk rétegénél most elérhetővé is vált az új téma, a Reddit-en és a Twitter-en már vannak is képek róla.

Lényegében semmi változás nincs, csak az eddig megszokott árnyalatokat feketére és sötét szürkére cserélték, de ezt leszámítva minden a régi. Mondjuk bétáról van szó, így a végleges verzióig még lehet pár változás rajta.

A Facebook mellett hamarosan a WhatsApp mobilappja is elsötétül. Akik részt vesznek a Google Play Beta Programban már felfigyelhettek az alkalmazás 2.20.13-as verziójának leírásában feltüntetett sötét módra.

Nálunk inkább a Viber az elterjedtebb, de aki ki szeretné próbálni a WhatsApp új témáját, a netről könnyedén beszerezheti a 2.20.13-as verzió .apk telepítőjét. Ezt követően már csak a beállításokban kell a Dark Theme néven futó opciót kiválasztani.