23 éves lett a világ legismertebb mobilos játéka

Amikor Taneli Armanto jelentkezett a Nokiához valószínűleg nem gondolta, hogy ő lesz a világ egyik legismertebb mobiljátékának megalkotója.

A fiatalabb korosztálynak kevésbé lehet ismerős a Snake, de már biztosan hallottak róla. Akiknek viszont már a 90-es évek végén volt mobil a zsebükben valószínűleg rengeteg órát elütöttek vele. Pláne, hogy akkor nem merültek olyan gyorsan a mobilok mint manapság. Most ünnepli 23 születésnapját a népszerű kígyós játék, amivel kapcsolatban összegyűjtöttünk néhány érdekességet.

A hivatalos világrekord 61 perc és 54 másodperc jelenleg, ennyi idő alatt sikerült végigmenni az összes pályán minden szabályt betartva. Az első pályán a maximálisan elérhető pontszám 312, az utolsón pedig 2008 tud összeszedni az, aki nagyon alapos akar lenni. Kitalálója sosem játszotta végig a játékot. A Snake-nek 1998 óta multija is van, a Nokia 7110 tulajok ugyanis ekkor már infraporton tudtak csatlakozni egymáshoz és párban is játszhattak.

Az új Nokia mobilok bevezetésével (például a 2017-es Nokia 3310 4G) már a kilencedik verziónál járunk és 400 millió készüléken van rajta a Snake világszerte. Nem csak a finnek telefonjain játszható az app, a Google Play-ben és az App Store-ben is rengeteg alternatíva áll rendelkezésünkre, retró vagy teljesen 3D-s, felújított grafikával.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.