5000 mAh-s akkuval és Snapdragon 712-vel érkezett a Vivo Z1 Pro

vivo-z1-pro-1

A Vivo új mobiljával a Z1 Pro-val a Z generációt célozza meg, az újdonságra panasz nem lehet, mivel hármas kamerarendszert és Snapdragon 712 rendszerchipet kaptunk egy bitang akkumulátor mellé.


A Vivo az elmúlt időszakban érdekes készülékekkel állt elő, az első ilyen mobiljuk a pop-up kamerás Vivo Nex volt. Ez a telefon mondhatni egy útmutató volt a többi gyártó számára, azóta más márkanéven több hasonló mobil is érkezett. A Z1 Pro-hoz hasonló árkategóriában egyébként a Vivo tegnap bemutatta az iQOO Neo-t, ami hardveres felépítését tekintve inkább a gamereknek kedvez. Azonban a most debütáló újdonságra sem lehet panasz.

vivo-z1-pro

Az eszköz 6,53 hüvelykes Full HD+ felbontású IPS megjelenítőt kapott. A kijelző bal belső sarkában lévő kameralyuk pedig egy 32 megapixeles f/2.0 rekeszértékű modulnak ad helyet. A készülék hátlapján találjuk az ujjlenyomat olvasót, illetve ezen az oldalon három kamerát helyeztek el. Ezek közül a főkamera 16 megapixeles  f/1.78-as appertúrával, amit egy 8 megapixeles  f/2.2-es ultra széles és egy 2 megapixeles (f/2.4-es) mélységszenzor egészít ki. A Vivo Z1 Pro-ban lévő Snapdragon 712 mellé Adreno 616 grafikus gyorsítót kapunk. Rendszermemóriából 4 vagy 6 GB RAM-ot kapunk, a tárhely pedig 64 vagy 128 GB-os lehet.

Méretes 5000 milliamperórás akkumulátort rejt a készülék háza, a telepet 18W-os gyorstöltéssel tudjuk táplálni. Azonban valami oknál fogva be kell érnünk a hagyományos microUSB csatlakozóval. Cserébe van 3,5 milliméteres jack csatlakozó (már ha ez vigasztal valakit). Android Pie alapokon a Vivo féle FunTouch OS-el debütált a Vivo Z1 Pro, ára körülbelül 63 000 forint.

FORRÁSgsmarena
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.