Bivalyerős kamerákat kaphat a Galaxy S11

A Galaxy S11 mobilok bemutatója még odébb van, persze elvétve már lehet pletykákat hallani a Samsung következő zászlóshajóiról. Valószínű 2020-ban is februárban fog debütálni az új S sorozat, és az S10e sikerén felbuzdulva most is három mobilra számítunk.

REVO2

Az biztos, hogy az 5G modem nem fog hiányozni az újdonságokból, de valószínűleg egyes piacokon 4G-s variánsok is forgalomba kerülnek majd. A lapkakészlet terén hozza a kötelezőt a Samsung, ha követik a számozást akkor az Exynos 9830 lesz a soros, gyaníthatóan magasabb órajelet kapnak a magok és a 6 nanométeres gyártástechnológia sincs kizárva. Ebből adódóan a lapka kevesebb energiát fogyaszt majd, mint elődje és a teljesítménye nagyobb lesz.galaxy-s11-cover

Az igazán nagy előrelépés kamerás fronton várható, a Galaxy S10 és Galaxy S10 Plus hátlapjára 12 megapixeles széles látószögű, 12 megapixeles telefotó és 16 megapixeles ultra széles látószögű egység került. Azóta már van 64 és 108 megapixeles kamerával szerelt mobil is a piacon. A Samsung augusztusban mutatta be a 108 megapixeles ISOCELL Bright HMX szenzort, sejthető, hogy előbb-utóbb a dél-koreai cég valamelyik készülékében találkozunk majd vele. Ezzel akár 12032 x 9024 megapixeles felvételeket is tudunk készíteni, a lapkaméret 1/1,33″-es, ez pedig az éjszakai képeknél fog jól jönni. A tegnapelőtt bemutatott Xiaomi Mi Mix Alpha volt az első mobil ezzel a kamerával, így a neten már vannak is fent olyan képek, amiket az ISOCELL Bright HMX-el lőttek.ISOCELL_Bright_HMX

A Samsungnak 5x-ös optikai zoommal ellátott modulja is van, ennek már májusban megkezdték a tömeggyártását. Gyaníthatóan ezt is megtaláljuk majd a Galaxy S11 és S11 Plus hátlapján, erről árulkodik is egy friss jelentés, ami egy dél-koreai tech portáltól származik. Az említett szenzor rendkívül kicsi, állítólag 5 mm-es profillal rendelkezik. Külön pozitívum, hogy autófókusszal és OIS-sel is jár hozzá.

Kamerában tehát elég erősnek ígérkezik a Galaxy S11 széria, persze a fenti infókat érdemes egyelőre pletykaszinten kezelni, mivel nem hivatalos forrásból származnak. Valószínűleg mindkét szenzort belepakolja a Samsung a Galaxy S11 mobilokba, különben lemaradnának a konkurenciától.

FORRÁSgsmarena
MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress a gsmringhu@gmail.com e-mail címen.