Fotókon és videókon a Google új csúcsmobiljai

Ősszel az új Google mobilok is befutnak, pontosabban a két felsőkategóriás készülék, mivel a Pixel 3A és Pixel 3A XL-lel már középkategóriás sorozata is van a keresőóriásnak.

REVO2

A megnevezésben nincs semmi meglepő, Pixel 4 és Pixel 4 XL néven érezik a két újdonság, természetesen Android 10 rendszerrel. Idén is októberben jön a Pixel 4 széria, a dátum egész pontosan október 15. Most több kép és videó is érkezett a két készülékről, a külső már ismert volt, a Google az elmúlt hetekben több alkalommal is posztolt a mobilok egyes dizájnelemeiről. Az egyik legjellegzetesebbnek az iPhone 11 modellekhez hasonló négyzet alakú kamerasziget ígérkezik, de a vastag felső káva is a Google telefonjainak sajátossága lesz.

A méretes felső keretre állítólag a 3D-s arcazonosító miatt van szükség, megoldható lett volna mondjuk szenzorszigettel is a dolog, de akkor már eléggé hasonlított volna az új iPhone-okra a Pixel 4 széria. Az egyik képből kiderül, hogy a motorháztető alá nem a vadonatúj Snapdragon 855+ került, hanem a valamivel alacsonyabb órajelen ketyegő Snapdragon 855. Persze utóbbival sincs semmi baj, bőven megállja még a helyét a piacon, a vegytiszta Android 10 valószínűleg így is zökkenésmentesen fog majd futni a két eszközön.

A belső memória 6 GB, a tárhely mérete még nem ismert, de a Google-t ismerve 64 és 128 GB-os variánsok közül választhatunk. Nincs kizárva viszont, hogy idén a 64 GB-os verzió helyett már 256 GB-ost dobnak piacra. A Pixel 4 XL kijelzője 6,23 hüvelyk, felbontása 3040 x 1440 képpont, képfrissítési ráta 90 Hz. A sima Pixel 4 képernyője 5,7 hüvelyk, a kisebb méretből adódóan az akkumulátor kapacitása is kisebb lesz, a 2800 milliamperórás telep nem valami bizalomgerjesztő, az XL energiaellátásáról viszont már egy 3700 milliamperórás akku fog gondoskodni.

A gyors és vezetékes töltés mindkét modell esetében borítékolható. A kamerákról még semmit sem tudunk, ezen a fronton a Google mobiljai mindig kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a konkurenciához képes, így panaszra biztos nem lesz okunk. A bemutatóig egy hónap van hátra, valószínű addig még fogunk hallani a két Pixel-ről. A Google Store itthon még nem elérhető, így hivatalosan nem tudjuk beszerezni a két újdonságot, de szürkeimportos változatban biztosan megtalálhatóak lesznek néhány webáruház kínálatában.