Hivatalos: augusztus 9-én debütál az EMUI 10

Idáig csak pletyka szinten lehetett hallani a Huawei új kezelőfelületének az EMUI 10-nek a bemutatójáról, de ma megérkezett a hivatalos sajtómeghívó, így már biztos, hogy augusztus 9-én jön az új főverzió.


A Huawei augusztus 9-én tartja éves fejlesztői konferenciáját, ahol idén az új szoftverek mellett valamilyen hardver bemutatására is van esély, egyes külföldi portálok szerint. Remélhetőleg ekkor tisztázódni fog a helyzet a Hongmeng körül is, és végre az EMUI 10 minden funkciójával megismerkedhetünk. Apróbb információmorzsák azért már érkeztek a rendszerről, a felhasználói felületen kisebb, de annál észrevehetőbb módosítások várhatóak és jön a rendszerszintű sötét mód. A kamera alkalmazást teljesen újragondolták, és néhány új filterrel is gazdagodni fogunk. Ez persze még nem minden, de ha bővebben olvasnál az EMUI 10 újdonságairól, csekkold két korábbi cikkünket:

Minden amit az EMUI 10-ről eddig tudunk

Öt újdonság ami az EMUI 10-zel fog érkezni

Elsőként a Huawei Developer Conference 2019 kínai program listáján bukkant fel az EMUI 10, ez indította el a pletykaáradatot. Meglepő módon a Huawei eddig egész titkolózó volt, hivatalosan nem árultak el semmit az új rendszerről. Amit eddig tudunk, azok nagy része kiszivárgott promóciós anyagokból és képekből származik.

A forgatókönyv szerint Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának vezetője indítja el pénteken a rendezvényt. Nyilván szó esik a cég jövőbeli terveiről, esetleg a Mate X-szel kapcsolatban is tiszta vizet önt a pohárba. Ezt követően Dr. Wang Chenglu, a Huawei fogyasztói üzletágának szoftverfejlesztésért felelős részlegének elnöke lép majd színpadra, és tart egy prezentációt, főszerepben az EMUI 10-zel. Egyes források szerint a Hongmeng-ről is ekkor árulhatnak el konkrétumokat.

Az EMUI 10-re legalább októberig várnunk kell, ekkor érkezik ugyanis a Mate 30 és a Mate 30 Pro az Android Q-val és az új kezelőfelülettel. Ezt követően, még az év végéig több Huawei és Honor mobilra befuthat az új főverzió, első körben a csúcsmobilokra, a P30 szériára, majd a Mate 20 sorozatra és így tovább. A prémium eszközöket a középkategóriások követik, de az utóbbiakra csak 2020 elején várható az EMUI 10.