Különleges megoldással érkezett a teljesen kávamentes Oppo Find X és Oppo Find X Lamborghini Edition

A mobilpiacon ez az év már nagyon a kávamentes készülékekről szól, az Oppo legújabb csúcsmodellje sajátos praktikával debütált.


A lassan egy hete bemutatott Vivo NEX duó után, most az Oppo is lerántotta a leplet az első szinte teljesen kávamentes telefonjáról. A kínai gyártó legújabb zászlóshajója a Find X nevet kapta és 93,8%-os kijelző/előlap aránnyal rendelkezik. Megjelenítője körül lévő vékony keretnek köszönhetően pedig 156.7 x 74.2 x 9.6 milliméteres méretű eszköz egy egész nagy, 6,4 hüvelykes Full HD+ felbontású 19.5:9-es képarányú OLED panelt kapott.

 

Hardveresen sem lehet panasz az Oppo Find X-re, mivel Qualcomm Snapdragon 845 rendszerchip, 8 GB RAM és 256 GB-os tároló található meg az üveg burkolat alatt, az energia ellátásról pedig egy 3730 mAh-s akkumulátor gondoskodik. Az USB-C csatlakozón keresztül táplálható telep a Vooc Flash Charge technológiájával 5 perces töltéssel 2 óra beszélgetési időt kaphatunk.

A kamerákat egy különleges megoldással varázsolhatjuk elő, mégpedig úgy, hogy a fotó applikációt megnyitva magától felcsúszik a mobil, ami körülbelül 0,5 másodpercet vesz igénybe. Mivel ujjlenyomat olvasót nem kapott a Find X, ezért az előlapon lévő 25 megapixeles modul 3D arcazonosításra is szolgál. Amint felcsúszott a készülék a hátlapon lévő kamerák is rendelkezésünkre állnak, ezek pedig 16 és 20 megapixelesek, számos fotós funkcióval ellátva.

Android 8.1 rendszerrel és Color OS kezelőfelülettel Bordeaux Red és Glacier Blue színekben érkezik. Az Oppo a  Lamborghini-vel közreműködve egy Lamborghini Edition változatot is bemutatott, ami karbonszálas hatású fekete borítású, hátlapján pedig elhelyezték az autómárka logóját.

A bemutató során elmondták, hogy az ugyan olyan hardverekkel, de kisebb 3400 mAh-s akkumulátorral rendelkező Lamborghini Edition a Super Vooc Flash Charge technológiának köszönhetően 35 perc alatt tölthető fel 0%-ról 100%-ra, ami igazán lenyűgöző teljesítmény. Az Oppo Find X augusztustól lesz elérhető, az alapmodellt 999 euróért vásárolhatjuk meg, a Lamborghini Edition-ért pedig 1699 eurót kell fizetnünk.

forrás: oppo, the verge