Megérkezett az Oppo Reno5 5G és a Reno5 Pro 5G

Az Oppo bemutatta a Reno sorozatának két legújabb tagját, melyek Reno5 és Reno5 Pro néven érkeztek és mindketten 5G képesek.

Ahogy sejteni lehetett a Reno5 termékcsalád két tagja különböző processzorral kerül kereskedelmi forgalomba. A Reno5 Pro 5G-ben ugyanis egy MediaTek Dimensity 1000+ processzort találunk, ezzel ellentétben az alap Reno5 a Qualcomm egyik lapkáját kapta meg. A Pro változatra visszatérve 6,55 hüvelykes OLED megjelenítőt kapunk 1080p+ felbontással és 90 Hz-es képfrissítéssel.

Az előlapi kamerát a megjelenítő bal felső sarkában lévő kameralyukban találjuk, felbontása 32 megapixel. A hátlapon három modult helyezett el a gyártó, itt az elsődleges szenzor 64 megapixeles, ami mellé került még egy 8 megapixeles ultraszéles látó valamint két darab 2 megapixeles modul. Viszont az utóbbi két kamera funkcióját nem árulta el a gyártó.

Az akkumulátor kapacitása 4300 mAh, a telepet 65 wattos gyorstöltéssel is tudjuk táplálni és támogatott a fordított töltés is. Jó hír, hogy a tárhely UFS 2.1-es, a memóriakiosztás tekintve 8/128 és 12/256 GB-os változatokban tudjuk beszerezni a készüléket. Sajnálatos módon azonban az ujjlenyomatolvasó kimaradt belőle, helyette be kell érnünk az arc alapú azonosítással.

A Reno5 5G nem sokban különbözik a Pro változattól, a számításokat itt Snapdragon 765G lapka végzi és valamivel kisebb megjelenítőt kapunk. Számszerűsítve ez egy 6,43 hüvelykes kijelzőt jelent, de maradt a Full HD+ felbontású OLED panel, egyedül a fényerő gyengébb mint a Pro esetében. A Reno5 5G-ben találunk 3,5 milliméteres jack csatlakozót is, ez a Pro-ból kimaradt. Helyette viszont nincs NFC és WiFi 5 van csak míg a Pro-ban van NFC és WiFi 6-ot tudhat magáénak.

Az első körben csak Kínában kapható mindkét modell. A Pro-ért 150 ezer forintnak megfelelő jüant kérnek, az alap Reno5 5G pedig 120 ezer forintnak megfelelő jüanba kerül.