Sajtófotókon a Note 10 és a megújult S Pen

galaxy_note_10_sajtofotok_cover

Már Kevesebb mint egy hónap van hátra a Note 10 széria bemutatójáig, így sejthető volt, hogy hamarosan érkeznek az első sajtófotók is a készülékekről.


Egyelőre csak a sima Note 10-ről kaptunk ilyen képeket, de a méreten és a plusz egy hátlapi kamerán kívül nem igazán lesz eltérés a két modell között. Érdemes alaposan megnézni az ezüst színváltozatot, ami jóval eltér az eddig megszokottól és attól függően milyen szögben esik rá a fény, kis túlzással a szivárvány minden színében pompázik. A Note 9-hez képest a Samsung alaposan átszabta a dizájnt.

A hátlapi kamerák a bal oldalra kerülnek egymás alá. A Galaxy S10-hez hasonlóan széles, ultraszéles és telefotó szenzorokat kapunk, illetve a Note 10 Plus esetében lesz egy 3D ToF kamera is. A kijelző felső sávjának középre igazított előlapi modul a sorozat egyik jellegzetessége lehet. Ebből egyébként mindkét modell csak egyet fog kapni. A kávák vastagságát rendesen csökkentette a gyártó, fent és két oldalt alig van keret, alul egy picit vastagabb, de nem vészes.

Beszédhangszóró nincs, helyette a kijelzőből jön a hang, ez a Sound on Display technológia. Nagy újdonságnak nem számít, találkozhattunk már hasonlóval. Az ujjlenyomat olvasó eltűnt a hátlapról, az új helye a megjelenítőben lesz. Nincs Bixby gomb, ez a hazai felhasználóknak valószínű nem nagyon fog hiányozni. A Galaxy Note 10 az eddigiek alapján 6,3 hüvelykes kijelzővel érkezhet, míg a nagyobb Note 10 Plus 6,75 hüvelykes megjelenítőt kaphat. A motorháztető alatt a memórián kívül nem igazán lesz eltérés.

A lapkakészlet régiótól függően Snapdragon 855 vagy Exynos 9820 lehet. Érdekes, hogy a Geekbenchnél feltűnt egy állítólagos Exynos 9825 rendszerchippel szerelt modell is. Nincs kizárva tehát, hogy idén már valóban két eltérő lapkával érkezik a Samsung két felsőkategóriás sorozata. Az S Pen is átesett némi ráncfelvarráson, végre eltűnt róla a fém színű felület, ennek köszönhetően sokkal letisztultabb és stílusosabb lett. A Samsung Galaxy Note 10 széria bemutatója augusztus 7-én lesz New Yorkban.

1 hozzászólás

Comments are closed.