Több lényeges különbség lesz a két Note 10 mobil között

note-10-plus-cover

A Galaxy Note 10 és Note 10 Plus-ról már rengeteg információ kiszivárgott, összegyűjtöttük, hogy mire is számíthatunk augusztus elején.


Pontosan két hetünk van még a New Yorkban megtartandó Galaxy Unpacked rendezvényig, ahol az eddigi pletykák alapján a korábbi évekkel ellentétben, ezúttal két Note készüléket mutat be a Samsung. A Galaxy Note 10 mellé kapunk egy nagyobb változatot, ami az S szériához hasonlóan Note 10 Plus néven érkezhet. A múlt héten megtudtuk azt is, hogy egy picit továbbfejlesztett lapkával jön a Note 10 termékcsalád. Itthon az Exynos 9820 helyett Exynos 9825 CPU-val, míg más régiókban az új Snapdragon 855 Plus-szal lesznek beszerezhetők. A Note 10 várhatóan 6,3 hüvelykes Full HD+ felbontású, 60Hz-es AMOLED megjelenítővel fog debütálni. Ami egy kicsit fura abból a szempontból, hogy az alap Galaxy S10 is QHD+ felbontású kijelzőt kapott.

galaxy_note_10_plus_ár

A legfrissebb információk szerint a Note 10-be egy 3500 mAh-s akkumulátor fog kerülni. Korábbról már tudjuk, hogy ezt 25W-os gyorstöltéssel lehet majd tölteni. Az eszköz hátlapján 12+12+16 megapixeles kamerák lesznek. Ami a memóriakiosztást illeti, 8/256 GB-os változatban lesz beszerezhető az alap Note 10. Azt egyelőre nem tudni, hogy ezen kívül fogunk-e kapni másik variánst, bár a Galaxy S10-ből kiindulva nem valószínű.

 

A Galaxy Note 10 Plus ezzel szemben 6,8 hüvelykes AMOLED megjelenítőt fog kapni, melynek felbontása már QHD+ lesz. A nagyobb kijelző és méret mellé, egy nagyobb telepet is kap a Note 10 Plus. Szám szerint egy 4300 mAh-s akkuról van szó, amit akár 45W-os töltéssel is táplálhatunk. Viszont a hozzá szükséges adapter állítólag nem lesz benne a dobozban, így aki az alap gyári töltő adta 25W-nál gyorsabban szeretné tölteni, annak külön meg kell vásárolnia a 45W-os töltőt. A hátlapon lévő kamerák ugyanazok lesznek mint a Note 10-nél, csak egy ToF kamerával kiegészítve. Azt már tudtuk, hogy akár 12 GB RAM-mal is megvásárolható lesz a Note 10 Plus. Azonban úgy tűnik, e mellé opció lesz a 256 GB-os tárhely is. Bár ez a kombó egy picit szokatlan a Samsungtól, így nem árt várni a hivatalos megerősítésig.

Természetesen az S-Pen mindkét modell esetében adott lesz, az új toll új funkciókat is hoz magával. Ha minden igaz akkor képes lesz érintés nélküli bevitelre. Persze biztosan lesz még más is, ezzel kapcsolatban további részletek a bemutató előtti napokban várhatóak.