Kispórolja a gyorstöltőt legújabb csúcsmobiljából a Samsung

Az augusztus 7-én debütáló Note 10 mobilokról már sok jót hallottunk. Idén végre két készülékből áll a széria, jön az új kreatív dizájn és a gyorstöltésre is ráfeküdt a Samsung.


Már évek óta rendelkeznek gyorstöltéssel a dél-koreai cég mobiljai, de a konkurenciához képest mostanában eléggé le vannak maradva. A februárban bemutatott Galaxy S10 sorozat tagjai csak 15 wattos vezetékes töltéssel jöttek. Ez alól mondjuk kivétel az 5G képes modell, ott adott a 25 watt, valamint a Galaxy A70 és Galaxy A80 páros is megkapta a 25 wattot.galaxy_note_10_sajtofotok_cover

A gyártók többségénél ha csúcsmobilról van szó alaphangon legalább 30 wattot kapunk, de akadnak olyan cég is ahol már 100-120 wattos technológiák jöttek szóba. Ilyen mobilok mondjuk még nincsenek piacon, de nagyon érik már például a Mate X startja, ami az MWC-n hallottak szerint 55 wattos töltést tudhat magáénak. Ezekhez képest a Samsung igencsak kis számokkal kooperál. Persze azért a 25 watt sem kevés, egy óra alatt elég sokat tud pumpálni a telepbe. A Note 10 széria viszont még ennél is gyorsabb töltéssel érkezhet, a 45 wattól már korábban is lehetett hallani, de ezt most a mindig megbízható forrásokból dolgozó IceUniverse is megerősítette.

Kiderült sajnos az is, hogy a dobozban csak 25 wattos adaptert mellékel a Note 10 Plus mellé a Samsung. A posztból úgy tűnik a standard Note 10 talán nem is fogja támogatni a 45 wattot, ez persze csak az augusztus 7-én fog kiderülni. Szó esett még a 20 wattos vezetékmentes töltésről is, ami a technológia kihívásait figyelembe véve kimondottan jónak mondható. Aki nem szeretne majd leragadni a 25 wattnál kénytelen lesz megvásárolni külön a 45 wattos adaptert, ami nyilván nem lesz olcsó mulatság.galaxy_note_10

A Note 10 az eddigiek alapján 6,3 hüvelykes kijelzővel érkezhet, míg a Note 10 Plus 6,75 hüvelykes megjelenítőt kaphat. A kijelző felső sávjának középre igazított előlapi modul a két phablet egyik jellegzetessége lesz. A kávák vastagságát rendesen csökkentette a Samsung, fent és két oldalt alig van keret, alul már egy picit vastagabb. A hátlapi kamerák a bal oldalra kerülnek egymás alá. A Galaxy S10-hez hasonlóan széles, ultraszéles és telefotó szenzorokat kapunk, illetve a Note 10 Plus esetében lesz egy 3D ToF kamera is. A sima Note 10 kezdőára 350 ezer forint körül alakulhat, a Plus-ért akár 380-400 ezret is elkérhet a Samsung.

Kapcsolódó cikkek:

Kedvcsináló videó érkezett a Note 10-hez a Samsungtól

Sajtófotókon a Note 10 és a megújult S Pen

Kiderült mennyibe fog kerülni a Galaxy Note 10 és Note 10 Plus