Már hivatalos: egy nagymúltú gyártó távozik a mobilpiacról

A LG hivatalosan is bejelentette, hogy kivonulnak a mobiltelefonok piacáról, de a szoftveres támogatást továbbra is fenntartják a már forgalomban lévő eszközökre.

Korábban már több alkalommal lehetett pletykákat hallani arra vonatkozóan, hogy az LG befejezheti a mobiltelefonok gyártását és az egész mobilos divízióját is felszámolná. Mikor ez a hír az első alkalommal kiszivárgott a dél-koreai gyártó tagadta ezt. A múlt héten viszont megtudtuk, hogy tárgyalásokat folytattak azzal kapcsolatban, hogy eladnák a telefonos szekciót, de egyből érkezett az a hír is, hogy végül nem sikerült nekik dűlőre jutniuk a potenciális vevővel. A fenti információkat kiszivárogtató forrás iparági forrásokra hivatkozva elmondta, hogy a sikertelen tárgyalások miatt az LG akár már ezen a héten megerősítheti kivonulását a mobilpiacról.

Ami végül így is lett.

A mai napon ugyanis az LG megerősítette, hogy abbahagyja a mobiltelefonok gyártását, amit azzal indokoltak, hogy más területekre szeretnének összpontosítani. Mint például az elektromos autó alkatrészek, okosotthon, robotika, mesterséges intelligencia és a business-to-business megoldások valamint a platformok és a szolgáltatások.

lg-wing-cover

Közölték, hogy annak ellenére, hogy a jövőben már nem fognak mobiltelefonokat gyártani továbbra is nyújtanak támogatást a már forgalomban lévő készülékekre. Valamint a korábban beígért Android 11 szoftverfrissítést is megkapják majd a LG Velvet 4G, LG Velvet 5G, LG G8X, LG G8S, LG Wing, LG K52 és az LG K42 modellek. A meglévő telefonok értékesítése tovább folytatódik, de várhatóan július 31-ig teljesen felszámolják a mobilos üzletágat. Az ezen a téren megszerzett tapasztalatukat és szaktudásukat a 6G-ben és más jövőben érkező technológiákban fogják felhasználni.

Ez is érdekelhet:

Mostantól még jobban kell vigyázni a csomagküldő sms-es vírussal

Védd a személyes adataid, használd a Signal üzenetküldő appot!

Mutatjuk az appot ami az elmúlt hónapokban többeknek is elvette megtakarításait