Napokon belül jönnek a Xiaomi új csúcsmobiljai

A Qualcomm a közelmúltban bemutatta a Snapdragon 865+-t és a múlt héten már meg is érkeztek az első mobilok ezzel a rendszerchippel. A Galaxy Z Flip 5G mellett eddig két gamer telefonba került bele ez a lapka, de hamarosan egyre több készülékben találkozunk majd vele.

A napokban a Nubia bejelentette, hogy július 28-án jön a Red Magic 5G félgenerációs frissítése, szintén Snapdragon 865+szal. Mivel a Xiaomi-nak is van gamer sorozata, sejthető volt, hogy nem kell sokat várni a kínai gyártó válaszára. A Black Shark széria következő tagjai, szintén a Qualcomm újdonságával a motorháztető alatt próbálják meg felvenni a harcot a ROG Phone 3-mal, a Lenovo Legion Duel-lel és a Red Magic 5S-sel.

A pletykák szerint Black Shark 3S néven jön majd az alapmodell, de a korábbi forgatókönyvből kiindulva esély lehet egy valamivel nagyobb kijelzővel rendelkező Pro verzióra is. Mivel anno a Black Shark 3 széria csak 90 Hz-es képfrissítési frekvenciával debütált, ezen biztosan javítanak majd, hiszen a konkurencia jelenleg 144 Hz-nél jár gamer vonalon. A Xiaomi azóta bemutatott egy 120W-os vezetékes töltési technológiát, ezt is sokan szívesen látnak az újdonságokban, de valószínűleg maradnak a 65W-os kábeles gyorstöltésnél, amivel egyébként sincs gond, hiszen 38 perc alatt tölt fel egy 5000 milliamperórás telepet.

A Black Shark 3S és 3S Pro dizájnja gyaníthatóan minimálisat fog változni és bizonyára a kamerákat sem fogja piszkálni a Xiaomi. A legfontosabb változások a motorháztető alatt lesznek. Ilyen például a Snapdragon 865+ lapka vagy az LPDDR5 memória, ami valószínűleg már nem csak a legdrágább variáns kiváltsága lesz, és jó lenne ha UFS 3.0-ról sikerülne UFS 3.1-re váltani.

A gyártó által közzétett poszt szerint július 31-én tartják az új Black Shark mobilok bemutatóját. Ezt követően heteken belül a nemzetközi piacon is forgalomba kerülhet a két készülék, a várható fogyasztói árral kapcsolatban egyelőre semmit nem tudunk.