Megcsinálta a “lehetetlent” a Xiaomi Black Shark 3S

A Black Shark széria elvileg egy gamer sorozat lenne, de a Xiaomi úgy látszik nem meri szembe állítani egyik frissen debütált gamer mobillal sem a Black Shark 3S-t. Inkább a lassan egy éve bemutatott iPhone 11 Pro Max-ot vették elő egy rövid teszt erejéig.

Nem nehéz kitalálni, hogy a Black Shark 3S bizonyult jobbnak a megmérettetés során. Mondjuk pont egy olyan vonalon tesztelték a két eszközt, ahol a Xiaomi-nak inkább lapítania kellene, nem videókon szemléltetni, hogy mit tudnak 2020 közepén. A fél perces felvétel az hivatott bemutatni, hogy mennyivel jobb a Black Shark 3s kijelzője az iPhone 11 Pro Max-hoz képest. A magasabb képfrissítési frekvencia miatt sokkal folyamatosabb a kép rajta.

A Xiaomi újdonsága 120 Hz-et tud, ezzel szemben az Asus ROG Phone 3, a Lenovo Legion Duel és a Red Magic 5S már 144 Hz-nél jár. Inkább ezek közül kellett volna választani a Xiaomi-nak, de túl nagy falat lett volna bármelyik is a Black Shark 3S-nek. Azért, hogy jót is mondjuk a mobilról, a 270 Hz-es érintési frekvencia dicséretes, a MEMC 3.0 támogatást is érdemes megemlíteni és ha minden igaz a tárhely már UFS 3.1-es lesz.

A töltési technológia terén is érhet bennünket meglepetés. A Black Shark 3 és 3 Pro-ból kifolyólag a 65W-os kábeles gyorstöltés már biztos, de nincs kizárva a hónapokkal ezelőtt beharangozott 100W-os megoldás sem. Tegnap kiderült, hogy a kínai cég legújabb csúcsmobiljai július 31-én érkeznek, konkrét részleteket akkor tudunk majd mondani.